Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Incalzeste uleiul si untul intr-o tigaie larga la foc mediu. Adauga fileurile de ansoa si amesteca-le bine pana se dizolva si devin o pasta (timp de 3 minute). Adauga usturoiul si caperele. Mai lasa-le pe foc un minut, amestecand incontinuu.
Da focul la mare. Adauga ridichiile si lasa-le pe foc 3 minute. Adauga crevetii si lasa totul inca 4 minute pe foc.
Adauga jumatate de salata escarole si mai lasa 1 muinut pe foc, dupa care adauga si cealalta jumatate si mai lasa 1 minut.
Scoate tigaia de pe foc, adauga parmezanul si zeama de lamaie. Presara sare si piper.
Sursa: www.bonappetit.com
INGREDIENTE
- creveti
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare Kosher
- 3 linguri parmezan maruntit
- 1 salata verde escarole, rupta in bucati mari
- 2 lingure de capere stoarse si maruntite
- 8 bucati de ridiche taiate in patru
- 2 catei de usturoi mari
- 2 fileuri de ansoa stoarse de ulei
- 1 lingura unt nesarat
- 2 linguri ulei de masline
- 500-600g creveti curatati si decorticati
- piper proaspat macinat