> 2h
mediu
Americana
O prajitura pufoasa ca un cozonac. Iti va lua ceva timp sa o prepari, dar rezultatul va fi delicios
Amesteca apa cu lapte si pune drojdia. Amesteca bine cu lingurita pana cand drojdia se dizolva.
Amesteca faina cu sare si formeaza o gaura in mijlocul ei. Toarna in acest gol lihidul cu drojdie si amesteca bine si apoi adauga pe rand ouale si zaharul. Mixeaza cu robotul de bucatarie sau cu framanta cu mana pana cand formezi o bila de aluat. Adauga treptat untul la temperatura camerei taiat in cubulete. Incorporeaza bine fiecare bucatica de unt adaugata.
Continua sa framanti aluatul (cu mana sau cu robotul de bucatarie)cel putin 10 minute pana cand se desprinde de peretii vasului (si de pe maini).
Lasa aluatul la dospit cel putin 1 ora pana cand isi dubleaza volumul. Framanta-l de cateva ori in palme pana ii scoti aerul apoi mai lasa-l la dospit cateva ore.
Ruleaza aluatul intr-un dreptunghi pe masa pudrata cu faina. Unge-l cu putin unt topit, pudreaza-l cu zahr brun din belsug si apoi cu acteva linguri de scortisoara. Ruleaza-l formand un cilindru pe care sa il tai apoi in bucati de 5cm grosime.
Aseaza aceste bucati intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si lasa din nou la dospit cateva ore sau peste noapte.
Coace la 190C timp de 30 de minute.
Sursa reteta si foto: Lovely Weekdays
- scortisoara
- 20g zahar
- 2 oua
- 1 lingurita sare
- 200g faina
- 40ml lapte caldut
- 40ml apa calduta
- 1 pliculet drojdie uscata
- 180g unt la temperatura camerei
- scortisoara
- zahar brun
- unt