Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Pregateste sosul:
Caleste usturoiul si fulgii de ardei iute intr-o lingura de ulei incins intr-o tigaie. Adauga rosiile, zaharul, 1/2 lingurita sare si lasa sa fiarba acoperit, pe foc mic, timp de 15-20 minute, pana cand sosul se ingroasa putin.
Intre timp, taie vinetele felii si rumeneste-le pe grill dupa ce le-ai uns cu putin ulei pe ambele parti si le-ai condimentat cu sare. Au nevoie de 4-5 minute ca sa se inmoaie.
Amesteca ricotta cu parmezanul, busuiocul, piperul si un praf de sare. Imparte amestecul intre feliile coapte de vinete si ruleaza.
Serveste cu sosul de rosii.
Sursa reteta si foto: Epicurious
INGREDIENTE
- vinete
- 90g parmezan ras
- 3 linguri busuioc tocat
- 650g vinete
- 350g ricotta proaspata
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- 650g rosii tocate cubulete
- 7 linguri ulei de masline
- 1/4 lingurita fulgi ardei iute
- 1 catel usturoi tocat marunt
- 1/4 lingurita piper