< 1h 30min
mediu
Italiana
Reteta de cannelloni va deveni in scurt timp favorita familiei si poti fi sigur ca va trebui sa inveti sa le gatesti si cu alte umpluturi ca sa le satisfaci pofta. Tuburile de Cannelloni sunt des folosite in bucataria italiana pentru a fi umplute cu legume (in special spanac), branzeturi (mai ales ricotta) sau sosuri cu carne tocata (de vita sau de pasare).
Fierbe pastele al dente in apa cu sare pentru 8-10minute. Scurge-le de apa si pune-le pe o farfurie, astfel incat cannelloni sa nu se atinga intre ele. Altfel, se vor lipi.
Prajeste puiul taiat cubulete intr-o tigaie neaderenta alaturi de ceapa, ou si pesmet, fara ulei, pana cand carnea nu mai are culoarea rozalie. Condimenteaza cu oregano, busuioc, sare si piper. Apoi, amesteca 3 sferturi din branza Cheddar rasa si lasa pe foc, timp de 5-7 minute pana cand branza se topeste. Ai grija sa amesteci din cand in cand.
Umple fiecare cannelloni in parte cu amestecul de pui si aseaza tuburile din paste unul langa altul intr-o tava din ceramica termorezistenta. Acopera pastele cu bulionul si pune deasupra felii de mozzarella si resul de branza Cheddar.
Acopera vasul cu folie de aluminiu si coace pastele in cuptorul preincalzit la 180C/ gaz treapta 4, timp de 45 de minute pana cand pastele sunt acoperite cu o crusta de branza topita care a inceput sa se rumeneasca.
Serveste-le calde.
- paste
- 750 g bulion
- 200 g cheddar rasa
- 200 g mozzarella
- 120 g pesmet
- 1 ou
- 1 ceapa tocata
- 1 piept carne de pui dezosat si fara piele
- 350 g paste Cannelloni (tubulare)
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1/2 lingurita oregano uscat
- piper
- sare