30 min
usor
Italiana
Cea mai simpla reteta pentru un preparat la gratar. Rezultatul va fi unul uimitor, demn de restaurante de clasa. Rosiile coapte vor lua din aroma de oregano, iar mozzarella se va topi si va deveni cremoasa.
Incalzeste gratarul (pe gaz) timp de 10 pana la 15 minute, cu toate arzatoarele la intensiate mare.
Taie un capac la fiecare rosie in parte. Scoate jumatate din miez de la fiecare rosie si arunca-l, lasand rosia scobita, cu baza intacta.
Pune 1-2 de felii de usturoi si 1 lingura de mozzarella in fiecare cavitate a rosiilor. Stropeste cu ulei de masline si condimenteaza cu sare si piper.
Pune la loc capacelele la fiecare rosie si coace-le pe gratar, asezate intr-o tava cu partea taiata in sus. Lasa-le pe foc timp de 10 minute, pana cand rosiile sunt moi la atingere.
Serveste-le calde, presarate cu oregano proaspat.
- rosii
- piper
- oregano tocat marunt
- 8 lingurite ulei masline
- 8 linguri mozzarella taiata cubulete mici
- 4 catei usturoi taiati in felii subtiri
- 8 rosii medii
- sare