Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Un fel de mancare pe care il poti servi drept garnitura, dar si ca fel principal intr-un meniu ovo-lacto-vegetarian.

Metoda de preparare

Taie ardeii iuti pe lungime, scoate-le semintele si pune-i la copt. Curata-i de coaja si toaca-i marunt.

Caleste cepa si porumbul intr-o tigaie cu putin ulei, pana cand ceapa se inmoaie. Pune legumele calite peste ardeii iuti, adauga oregano, ulei, suc de lime, chimion si putina sare.

Taie un capacel la fiecare rosie si scoate cu grija, cu ajutorul unei lingurite miezul rosiilor. Preseaza pulpa scoasa printr-o sita si pastreaza 300ml din sucul de rosii astfel stors.

Presara putina sare peste rosii si pune-le cu gura in jos pe un gratar timp de 30 de minute. Usuca-le, apoi, interiorul cu un servetel de hartie. 

Pune quinoa intr-o sita deasa intr-un bol mare si acopera-o cu apa. Freaca timp de 30 de secunde bobitele de quinoa, scurge apa si clateste-le. repeta operatiunea de doua ori. Amesteca quinoa cu sucul de rosii pastrat, 60ml apa si putina sare. Pune-le la fiert, la foc mic, timp de 15 minute, pana cand lichidul este absorbit. Adauga acum quinoa peste amestecul cu porumb.

 

Incinge cuptorul la 180C. Pune in fiecare rosie cantitati egale de amestec de legume si quinoa. Presara deasupra cheddar ras. Tine rosiile la copt timp de 15-20 de minute pana cand branza se topeste.

Sursa reteta si foto: My Recipes