Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Metoda de preparare
Amesteca intr-un bol de ceramica untul, uleiul de masline, ceapa si usturoiul tocat si pune-le la microunde, la putere mare , timp de 3 minute.
Adauga orezul si amesteca bine. Mai pune la microunde inca 3 minute, la putere mare.
Adauga supa concentrata de pui si vinul, amesteca si gateste la microunde inca 16 minute, amestecand la fiecare 4 minute.
Adauga bucatile de sparanghel si mai pune la microunde 3 minute.
La final, condimenteaza cu sare, piper si jumatate din parmezan. Serveste risotto cu restul de parmezan presarat deasupra.
Sursa reteta si foto: My Recipes
INGREDIENTE
- orez
- sare
- 2 linguri suc de lamaie
- 1/2 lingurita coaja lamaie
- 400g sparanghel taiat in bucati de 1cm
- 80ml vin alb sec
- 700ml supa concentrata de pui
- 200g orez Arborio
- 2 catei usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri unt
- 1 ceapa tocata
- piper
- 50g parmezan ras