Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Metoda de preparare
Dizolvati cubul pentru mancare in 850ml apa clocotita.
Adaugati cipercile si lasati-le sa fiarba timp de 30 de minute.
Intre timp, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Adaugati orezul pentru risotto si lasati-l pe foc timp de doua minute pana cand devine translucid.
Adaugati ceapa si dovleacul, taiate cubulete. Amestecati continuu timp de 3minute. Turnati vinul si apoi adaugati ciupercile. Lasati pe foc 20 – 25 minute, adaugand supa daca este nevoie, din cand in cand.
Cand orezul a devenit cremos, adaugati Parmigiano Reggiano ras.
Amestecati si mai lasati pe foc 2-3 minute.
Serviti cald, cu mult Parmigiano Reggiano ras deasupra.
(P) Citeste totul despre Parmigiano Reggiano - Adevaratul Parmezan
INGREDIENTE
- orez
- piper proaspat macinat
- sare
- 150ml vin alb sec
- 1 legatura de ceapa
- 1 cub de condimente baza pentru mancare
- 4 lingurite ulei de masline
- 40g ciuperci
- 300g dovleac decojit
- 225g parmezan Parmigiano Reggiano
- 300g orez pentru risotto