Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Metoda de preparare
Se curata ceapa, se taie marunt si se adauga intr-o cratita cu unt si ulei de masline. Se soteaza aproximativ un minut, apoi se adauga orezul (aproximativ 50g/portie).
Se amesteca 2 minute, dupa care se stinge cu vin alb sec. Amestecul se completeaza treptat cu supa de legume, amestecand continuu.
Dupa 10-15 minute de fierbere, se adauga anghinarea taiata in sferturi si se lasa in continuare la fiert 5-6 minute.
Apoi, se adauga branza gorgonzola, unt in cubulete, parmezanul ras si se mai lasa 3 minute pe foc. Se serveste cald.
INGREDIENTE
- orez
- sare dupa gust
- 400ml supa de legume
- 50ml vin alb slab
- 30g ulei de masline
- 30g unt sarat
- 70g parmezan ras
- 100g anghinare
- 40g branza gorgonzola
- 40g ceapa alba
- 200g orez Arborio
- piper dupa gust