< 1h
usor
Italiana
Unul dintre cele mai gustoase, dar si complicate preparate italienesti, un risotto bun este semnatura unui bucatar desavarsit. Urmeaza reteta de mai jos pentru a te asigura ca vei reusi sa gatesti un risotto exceptional.
Incalzeste 1 lingura ulei de masline si 1 lingura unt intr-o tigaie la foc mediu. Caleste usor pancetta tocata pana cand grasimea incepe sa se topeasca. Adauga ciupercile taiate, caleste-le si pe ele pana cand sunt usor crocante. Scoate ingredientele din tigaie si pune-le pe o farfurie.
Urmatorul pas include combinarea supei de vita cu cea de pui intr-o oala nu foarte inalta. Lasa amestecul la foc mediu pana incepe sa fiarba.
Dupa aceea trebuie sa adaugi inca 1 lingura de ulei de masline in tigaia in care ai calit pancetta si ciupercile. In grasime, pune hasmaua tocata si las-o pe foc pana se inmoaie. Adauga orezul si amesteca incontinuu, pana ce orezul devine opac. Toarna usor vinul si amesteca pana ce orezul capata o usoara culoare roz si alcoolul se evapora.
Urmatorul pas este cel mai important. Poti incepe sa adaugi supa fierbinte, cate 100ml o data, amestecand constant. Imediat ce orezul absoarbe lichidul, mai adaugi inca 100 de ml. In momentul in care mai e doar o masura de 100 de ml de supa in oala, adauga ciupercile si pancetta amestecului de orez.
Cand toata supa a fost absorbita, orezul trebuie sa fie cremos.
Adauga 2 linguri de unt si branza parmigiano in amestec, avand grija sa fie incorporate in orez. Presara patrunjelul inainte sa servesti risotto-ul si asezoneaza dupa gust.
Sursa: food52.com
- orez
- piper dupa gust
- sare dupa gust
- 28g parmezan reggiano, ras
- 2 linguri patrunjel italienesc tocat
- 720ml supa de pui
- 480ml supa de vita
- 120ml vin rosu
- 60g ceapa frantuzeasca tocata
- 50g pancetta tocata
- 110g ciuperci ciuperci shiitake/cremini tocate
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri unt
- 240g orez carnoroli/vialone nano/ Arborio (cu bobul mic)