< 1h 30min
mediu
Internationala
"Musakaua lui Mimi, mie personal, mi se pare cea mai gustoasa din cate am gustat vreodata", a declarat Chef Florin Dumitrescu. Incearca si tu reteta.
Se caleste o ceapa si 2 catei de usturoi in ulei, se adauga carnea si se caleste bine, se adauga vinul, dupa care adaugam garam masala, sare, piper, cimbru, sucul de rosii si lasam sa scada la foc mic. Dupa ce se raceste putin se amesteca bine cu 2 oua. Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs pe tocator, iar cand s-au racit se toaca. Ardeii se coc, se toaca si se amestca cu otet, putin zahar, sare si piper, menta si iaurt. Rosiile se taie felii, se pun in tava cu ulei de masline, sare, piper si busuioc. Se aranjeaza intr-o forma un strat de vinete, un strat de iaurt cu ardei, un strat de carne si deasupra rosiile coapte cu busuioc verde.
- carne tocata
- piper
- sare
- cimbru
- usturoi
- garam masala
- ulei de masline
- iaurt grecesc
- 100g vin rosu
- busuioc
- menta
- otet
- 3 rosii
- 2 ardei rosii (grasi sau capia)
- 2 vinete
- 2 oua
- 1 ceapa
- 500g suc de rosii
- 250g carne tocata de porc
- 250g carne tocata de vita