1h
mediu
Italiana
Tragem in tigaie baconul taiat marunt dupa care imediat se adauga ceapa taiata marunt.Se calesc impreuna pentru 3 -4 minute dupa care se adauga spanacul. Se trag in tigaie usor pana spanacul se inmoie. Dupa, lasam compozitia in tigaie sa se raceasca un pic.
In acest timp, pe o placa de lemn punem o parte din faina cu 3 oua in mijloc si un praf de sare. Incepem sa amestecam usor ingredientele cu mana pana formam un aluat. Apoi il framantam un timp scurt dupa care il punem intr-o folie de prospetime si il lasam la frigider 10 min. Luam masina de tocat si dam prin ea spanacul care a fost tras in tigaie si tot aici adaugam si felia de paine. Aceasta compoziti obtinuta se amesteca cu branza ricotta si un ou pana ingredientele se omogenizeaza. Daca compozitia este usor lichida adaugam un pic de pesmet pentru a o intari. La urma adaugam un praf de sare si piper proaspat macinat pentru gust.
Dupa cele zece minute scoatem aluatul din frigider si il intindem cu facaletul pana facem o foaie subtire. Luam forma de bucatarie si realizam foite subtiri si rotunde. Pentru fiecare ravioli in parte vom folosi cate doua astfel de foite.Pe foita de jos vom aseza compozitia obtinuta din spanac si ricotta cu ajutorul unei lingurite, iar marginile le vom da cu un pic de ou batut in prealabil.
Peste acestea adaugam cea de-a doua foita. Realizam forma dintata de pe margine apasand usor cu o furculita pe colturile foitelor.
Intre timp, intr-o oala punem apa la fiert in care punem un praf de sare. In momentul cand apa fierbe punem ravioli inauntru pentru 4 min.
In alta tigaie pentru prajit topim 100g de unt si adaugam 3 frunze de salvie Iimediat dupa fierbere punem in tigaia in care s-a topit untul ravioli. Le tragem in tigaie 2 minute la foc mic dupa care presaram parmezan deasupra. Imediat dupa se aseaza preparatul pe farfurie si se orneaza cu germeni de ceapa rosie.
Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.
- paste
- piper proaspat macinat
- sare
- 50g pesmet
- 1 felie de paine
- 1 ceapa galbena
- 100g parmezan ras
- 100g bacon
- 1 pachet de unt
- 250g ricotta
- 1 cutie de germeni de ceapa rosie
- 4 frunze de salvie
- 500g baby spanac
- 6 oua
- 1 kg faina 3 nule
- 1kg faina de grau dur