< 1h
usor
Internationala
Are doar 20 de ani, dar este foarte ambitioasa. Spera sa demonstreze la MasterChef ca este mai buna decat un barbat la gatit. "Cei mai mari bucatari sunt barbati si cred ca asta ar trebui sa se schimbe.Femeile au gatit dintotdeauna si este rolul nostru sa demonstram ca si noi putem mai mult", a spus ea.
Se curata si se taie ceapa marunt.
Se pune la calit in uleiul de masline, pana devine translucida.
Cand s-a calit ceapa, se adauga mazarea, care poate fi congelata sau proaspata. (Eu am folosit congelata).
Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la calit timp de 5 minute la foc potrivit.
Se adauga 500ml de apa, patrunjelul si busuiocul tocat.
Se lasa fierbe pana cand mazarea este fiarta.
Apoi se lasa cateva minute la racit.
Intre timp se prepara uleiul aromatizat in mojar. Se toaca busuiocul grosier si se adauga putin cate putin uleiul de masline. Se adauga un praf de sare si se amesteca pana devine lichid.
Se pune supa in blender ?i se mixeaza pana se obtine o crema uniforma si fina. Se mai adauga apa, daca este necesar.
Se serveste in boluri. Cu pipeta pentru decor, se fac mici stropi de ulei de masline aromatizat cu busuioc.
Crutoanele se servesc intr-un bol separat.
- mazare
- 100ml ulei de masline
- 1 legatura de busuioc
- 50g crutoane
- 550ml apa
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de busuioc
- 1g piper
- 5g sare
- 25g ulei de masline
- 60g ceapa
- 400g mazare congelata