Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Vegetariana
Metoda de preparare
Intr-o oala medie se pune untul la foc potrivit. Dupa ce se topeste adaugam prazul, cartofii si le gatim timp de 3-4 minute.
Adaugam 2/3 din spanac si gatim totul aproximativ 3 minute, pana se inmoaie spanacul. Apoi turnam 150 ml de supa de legume si continuam sa gatim la foc mediu aproximativ 10 minute, pana fierb si cartofii.
Luam oala de pe foc si blendam jumatate din continut dupa care il adaugam in oala. Separat vom blenda restul de spanac si supa de legume si adaugam in oala.
Amestecam bine si asezonam, dupa care adaugam putin suc de lamaie pentru gust si servim imediat.
INGREDIENTE
- praz
- 300g spanac curatat si taiat/congelat
- 250g cartofi albi, curatati si taiati
- 1 praz mediu, taiat rondele
- 40g unt
- 300ml zeama de lamaie pentru gust
- smantana pentru plating