Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Ficatul de pui se spala si se curata ,apoi se taie in bucati egale.
Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se pune ficatul la prajit, se prajeste putin , se pun 3 crengute de cimbru langa ficat, se zdrobeste 1 catel de usturoi , se pune sar si piper.
Se prajeste in continuare.
Se adauga bere in tigaie si se lasa sa fiarba putin pana scade berea.
Se scoate ficatul pe tocator, iar tigaia se pune inapoi pe foc,se adauga 1 cub mai mare de unt – acesta este sosul de bere.
Ficatul de pui se inveleste in bacon ,se condimenteaza cu sare si piper dupa care se baga in cuptor si se lasa acolo pana ce bacoonul se prajeste.
Intre timp se iau 3 cartofi albi,se curata si se taie marunt , si se pun la fiert in apa cu sare.
Dintr-un cartof alb se fac sfere de cartofi si la fel si dintr-un cartof mov.
Se pun sferele la fiert timp de 6-7 min in apa clocotita.
Se fac sfere din dovlecel si se pun la blansat, dupa care se scot in apa rece ca gheata.
Se face o vinegreta simpla din 1 parte zeama de lamaie si 3 parti ulei de masline, sar si piper.
Sferele din dovlecel se pun la marinat in aceasta vinegreta.
Se scot sferele de cartofi mov si albi de la fiert, se scurg dupa care se pun la prajit in putin ulei pana se rumenesc.
Se face brunoaze fin dintr-un ardei rosu si se pune la prajit intr-o tigaie bine incinsa timp de 15-20 de secunde.
Cei 3 cartofi albi care au fiert se scurg de apa,se pun intr-un bol.
Separat se toaca marunt o mana de cimbru si se adauga peste cartofi, se pun sare si piper,un cub de unt, ulei de masline si 2 catei de usturoi zbrobiti.
Cartofi cu toate ingredientele de mai sus de zdrobesc cu furculita
Se scoate ficatul din cuptor si se monteaza farfuria.