< 1h 30min
usor
Internationala
A primit nu un sort, ci trei. Juratii MasterChef au fost mai mult decat incantati de reteta cu care s-a prezentat la preselectii, asa ca i-au inmanat fiecare cate un sort.
Se taie kaizerul afumat julienne, se prajeste in ceaun la foc potrivit pana ce devine rumen. Se scoate cu o paleta din ceaun, in grasimea ramasa se calesc prazul si ceapa. Se plimba cativa catei de usturoi impreuna cu prazul si ceapa prin uleiul incins, apoi se adauga supa de la carne.
Se lasa la inabusit un pic si azvarlim varza in ceaun. Se amesteca din cand in cand. Varza se taie in taitei lungi, se mai adauga putin ulei, daca este nevoie. Se amesteca din cand in cand pana ce supa scade. Se lasa la foc potrivit pana ce varza se rumeneste si prinde putin gust de prins.
Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.
Carnea de mistret, in prealabil spalata si taiata in felii mari, se prajeste usor apoi, dupa posibilitati, in tigaie sau ceaun, se adauga apa calduta astfel obtinand o supa. Cu ajutorul unui morcov, a unui pastarnac, a unei cepe, cu putina sare si putin piper alb, aceasta se fierbe la foc pana devine gustoasa si suculenta (nu uscata), trebuind sa prinda un gust de rumenit la ceaun.
- varza
- patrunjel
- cateva rosii cherry
- piper rosu boabe
- sare
- 300g kaizer afumat
- piper
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 500g carne de mistret
- 1 legatura de marar
- 20g chimen
- 5 cepe
- 2 capatani de usturoi
- 250ml ulei
- 1 varza murata (mare)
- 1 praz