Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Carnea de miel (de regula capul, bucati de la gat si coaste) se spala, se curata de pielite, se pune la fiert in apa cu sare si se spumeaza cat este necesar. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, se adauga zarzavatul de supa dat pe razatoare, se calesc impreuna si se adauga la ciorba atunci cand carnea este fiarta pe jumatate. Se fierb circa 30 min.
Se adauga orezul fiert separat (intr-o craticioara, la o parte de orez punem 2 parti de apa si fierbem rapid) si smantana amestecata cu faina si galbenusurile de ou si subtiata cu putina apa. Se acreste ciorba cu zeama de lamaie, se mai potriveste o data gustul de sare si se mai fierbe cateva minute. La sfarsit se pune leusteanul si patrunjelul verde tocate marunt.
INGREDIENTE
- carne de miel
- 1 legatura leustean
- 1 legatura patrunjel
- 100g lamaie
- 25g faina
- 2 oua
- 300g smantana
- 50g orez
- 50g ulei
- 150g ceapa
- 100g telina
- 50g patrunjel
- 150g morcovi
- 500-600g carne de miel
- sare