Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Piureul de sparanghel

Se curata sparanghelul si se pune la fiert ,  acoperit , in  apa cu sare. Se fierbe pana se inmoaie. Se scurge de apa, se da prin sita si se amesteca intr-un castron cu lapte, unt , sare si putin ulei de masline.

Piureul de pastranac 

Pastarnacul si cartoful dulce se pun la fiert  , separat , in apa cu sare ,acoperite timp de aproximativ 20 minute sau chiar mai mult pana devin moi. - Cand au fiert  se scurg de apa  si  paseaza fierbinti intr-un castron , adaugand sare , unt si lapte ca la un piure obisnuit.

Sosul de Cipollini

Se  scufunda cepele in apa clocotita timp de 1 minut . Se scot  si se pun in apa rece . Aceasta operatiune este necesara pentru a putea indeparta usor foile cepei care sunt foarte subtiri. 

Se incinge apoi o tigaie inalta la foc mediu in care punem o lingura de ulei de masline si ceapa condimentand cu piper si sare .Se soteaza ceapa pana in momentul in care devine maronie( aprximativ 12 minute). Se adauga apoi supa de vita , otetul balsamic , vinul ,  zaharul  brun si seminte de rodie si se fierb cu capac timp de 10 minute pana cand se inmoaie ceapa  . Apoi se ia  capacul si se contiua  fierberea   pana se evapora alcoolul si se ingroasa sosul.

Muschiul de vita in crusta de Porcini

Se face un amestec din pudra de porcini, sare marina, zahar brun, piper macinat proaspat (negru si rosu) si boabe de mustar.

Muschiul de vita (la temperatura camerei )  se curata  de pielite (in cazul in care exista )  se unge  bine cu ulei de masline si apoi se da prin amestecul de Porcini  preparat in prealabil si se lasa timp de 5 – 8 minute  sa se odihneasca ? Apoi se pune  pe gratarul incins  la foc mediu circa 3-4 minute, sau pana se rumeneste  frumos, iar pe partea superioara apar mici picaturi sangerii. Se intorce si se continua gatitul alte 3-4 minute, pentru medium-rare. 

Ca sa se  rumeneasca bucata si pe partile laterale, se foloseste un  cleste de bucatarie   si se  lasa  cam 30 de secunde pe gratar pe fiecare parte.

Muschiul de vita se monteaza  pe pat de piure de pastarnac. Sosul de ceapa Ciopllini pe serveste peste muschiul de vita . 

Alaturi, pe farfurie, se serveste piureul de sparanghel. 

Pofta Buna!