Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

“E singura clatita care-mi place”, i-a marturisit chef Scarlatescu in momentul in care i-a dat Tatianei Danilescu sortul.

Metoda de preparare

Pun la foc laptele intr-o cratita mare, dar nu adanca. Laptele nu trebuie sa fiarba, trebuie sa stea la foc la temperatura de 60-70 de grade C ca sa se formeze o pojghita la suprafata. Curat si tai marunt ghimbirul. Il pun mai intai putin la fiert in apa ca sa nu fie concentrat siropul. Il storc si il pun la fiert in apa cu zahar pentru sirop. Il las la foc vreo 20 min.

Pregatesc mousse-ul. Amestec iaurtul cu frisca si cu zaharul pudra. Se pun in sifon. Pregatesc pelicula alimentara unsa cu frisca pentru pojghita de lapte. De regula, invelesc un tocator in pelicula alimentara ca aceasta sa nu fuga de pe zona de lucru. Cand pojghita este formata, o desprind atent cu cutitul de pe peretii cratitei. Foarte, foarte atent cu ambele maini iau pojghita si o asez pe pelicula unsa cu frisca (frisca nu permite ca pojghita de lapte sa se lipeasca de pelicula). Tai marginile pojghitei/clatitei din lapte astfel incat aceasta sa aiba o forma dreptunghiulara, ca sa-mi permita sa fac un roll cu marginile drepte. Pe clatita pun putin sirop de ghimbir, apoi cu ajutorul sifonului mousse-ul.

Mousse pun mult deoarece roll-ul din clatita trebuie sa fie cat de mare posibil. Rotesc clatita, o aranjez pe mijlocul farfuriei. Lateral si pe clatita pun sirop de ghimbir. Pe clatita presor putin zahar brun si o flambez. Decorez farfuria cu flori mici pentru a-i da culoare si rafinament.

Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.