< 1h 30min
usor
Vegetariana
Juratii au apreciat aceasta supa ca fiind o adevarata descoperire gastronomica: supa cu infuzie de usturoi, o reteta minune pentru vegetarieni.
Se pune o oala cu apa pe aragaz (2l), timp in care curatam repede legumele mentionate in lista pentru a se obtine 1 l de supa. Se curata 15 catei usturoi si se taie in 4 si se calesc impreuna cu o ceapa in 2 lingurite de unt pana capata o fata aramie. Intre timp, se pregatesc crutoanele: se taie painea in cubulete de marime mica, asa incat sa poata fi mancate usor, se stropesc cu ulei de masline si se pun la cuptor.
Dupa ce usturoiul si ceapa au capatat culoarea dorita adaugam litrul de supa si se omogenizeaza, iar peste se adauga smantana amestecata cu faina de grau. Se amesteca, se potriveste de sare si piper si se lasa la foc moderat inca 20 min. Se pregateste castronelul, se pun crutoanele in castronel, peste care se adauga zeama de lamaie peste care se rade apoi cascaval in mod egal.
Se strecoara apoi supa intr-un vas curat, se pune in castronel, peste care se aduga patrunjel tocat marunt. Se serveste fierbinte (este un preparat revigorant din Austria). Pofta buna!
- usturoi
- patrunjel verde
- ulei de masline
- paine (alba sau neagra, integrala pentru crutoane)
- legume pentru supa (cartof, bostanel, ceapa, pastarnac, telina, morcov, ardei gras)
- 50g cascaval
- 2 linguri faina de grau
- 20g smantana
- 1/2 lamaie
- sare
- piper
- 2 lingurite unt
- 1 ceapa
- 15 catei de usturoi