Timp preparare:
1h
1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
1. Se preincalzeste cuptorul la 180-200 grade. Se curata cartoful si se da pe razatoare. Se curata prazul, se spala si se taie rondele fine .
2. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se pune cartoful si se prajeste 4 minute amestecand usor. Se adauga untul si prazul si se mai prajesc 5 minute, apoi se ia amestecul de pe foc pentru a se potrivi de sare, piper, nucsoara
3. Se adauga smantana grasa, faina, 50g branza emmenthaler si ouale amestecand totul bine.
4. Se unge o forma de ceramica, se toarna amestecul, se pune deasupra restul de cascaval si se da la cuptor 25 minute dupa care se serveste fie calda fie rece .
INGREDIENTE
- cartofi
- 25g faina
- 80g branza Emmenthaler rasa
- 2 linguri smantana grasa
- piper
- sare
- 2 varfuri de cutit de nucsoara
- 1 lingura unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 fir praz
- 1 cartof dulce
- 3 oua