1h
usor
Internationala
Rulada de iepure umpluta cu prune uscate:
- se pun prunele uscate la inmuiat in 100ml coniac
- spatele de iepure se dezoseaza, eliminandu-se astfel spinarea. Il asezam pe o folie alimentara de plastic, dam un praf de sare si piper, asezam in mijloc prunele care au stat in coniac avand grija sa fie cat mai stranse intre ele.
- rulam si strangem foarte bine folia alimentara mai ales la capete si legam foarte strans cu sfoara.
- rulada ajunge acum in oala de 3 litri in care am pus apa la foc mic, unde va sta intre 7 si max 15 min.
- curatam un cartof mare si taiem in felii cat mai egale de maxim jumatate de cm.
- cu forma pentru gratinare, ii aducem la aceeeasi dimensiune ei urmand sa ajunga la cuptor stivuiti tot in ea
- incingem o tigae in care punem un cub de unt si ulei de masline
- zdrobim un catel de usturoi, il adaugam in tigae cu rozmarinul si cimbrisorul.
- carne de iepure
- sare
- 1 crenguta cimbru
- 250ml stock de pui
- 50g branza gruyere
- 2 catei de usturoi
- 1 crenguta rozmarin proaspat
- 1 ceapa
- 1 cartof mare
- ulei de masline
- 150g unt
- 150ml coniac
- 5 prune uscate fara sambure
- 1 bucata carne de iepure (spinare, ficat si rinichi)
- piper