Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

 

Rulada de iepure umpluta cu prune uscate:

- se pun prunele uscate la inmuiat in 100ml coniac

- spatele de iepure se dezoseaza, eliminandu-se astfel spinarea. Il asezam pe o folie alimentara de plastic, dam un praf de sare si piper, asezam in mijloc prunele care au stat in coniac avand grija sa fie cat mai stranse intre ele. 

- rulam si strangem foarte bine folia alimentara mai ales la capete si legam foarte strans cu sfoara. 

- rulada ajunge acum in oala de 3 litri in care am pus apa la foc mic, unde va sta intre 7 si max 15 min.

- curatam un cartof mare si taiem in felii cat mai egale de maxim jumatate de cm.

- cu forma pentru gratinare, ii aducem la aceeeasi dimensiune ei urmand sa ajunga la cuptor stivuiti tot in ea

- incingem o tigae in care punem un cub de unt si ulei de masline

- zdrobim un catel de usturoi, il adaugam in tigae cu rozmarinul si cimbrisorul.