1h
usor
Internationala
Am scos pulpele de la frigider cu vreo 20 de minute inainte de preparare - se spala si se curata de excesul de grasime si piele. Le-am lasat sa se linisteasca, sa ajunga la temperatura camerei.
Ciupercile de roua in general sunt marunte,eu nu le-am tocat.Daca sunt din borcan, se lasa un pic la scurs, iar daca sunt proaspete se spala si se pun in tigaie cu rosiile uscate taiate cubulete,o lingura de ceapa rosie tocata marunt, busuioc, piper rosu, sare. Toate se calesc usor in uleiul de masline in care au stat rosiile. Se lasa la calit in jur de 3-4 min la foc mic, timp in care pregatim pulpa. Se scoate osul din partea superioara a pulpei incercand sa formam un buzunar in carne, taiem o data pe linia osului, iar apoi de la baza facem un V in interiorul pulpei unde vom baga umplutura.
Punem tigaia la incins, foc mediu, nu o dam cu ulei pt ca va ramane grasimea de la pulpa.Umplem pulpa cu amestecul din ciuperci si rosii, indesam usor si bine, inchidem pulpa cu betisoare de frigarui si dam drumul la cuptor undeva la 150 grade.
Rumenim mai intai pulpa in tigaie, o intoarcem pe o parte si pe alta pana cand pielea prinde o culoare aurie si devine usor crocanta. Undeva la 1-2 minute pe fiecare parte, dam tigaia la o parte de pe foc si punem in ea cateva felii de ceapa, alba si rosie, 2 catei de usturoi striviti, o crenguta de rozmarin, una de busuioc, cateva boabe de piper. Acoperim tigaia cu folie de aluminiu sau capac si o bagam la cuptor timp de 15 minute.
Dupa ce am bagat pulpele, curatam legumele si le pregatim pentru tigaie. Legumele se taie jardiniere, vanata, dovleceii, ardeii, ceapa. Se pun in tigaie cu un pic de ulei de masline si se calesc usor cu sare si piper, vrem sa le lasam sa se inmoaie un pic.
Dupa vreo 3-4 minute de calit incepem si adaugam cate 2-3 linguri de bere si lasam sa scada usor si sa fie absorbita de legume, punem capacul pe tigaie si repetam schema de vreo 3 ori, inainte de ultima tura punem si o frunza de dafin si un catel de usturoi zdrobit.Adaugam undeva la vreo 150ml de bere care scade foarte repede si va da o savoare usor amarui-sarata dar foarte placuta.Se ia tigaia de pe foc dupa vreo 10-15 min,la timp sa scoatem si pulpele de la cuptor.Inainte sa scoatem pulpa de tot si o lasam fara capac si la foc un pic mai tare ca sa se rumenesca usor.
Dupa ce o scoatem de la cuptor lasam vreo 2-3 minute sa se linisteasca si o servim alaturi de legume,putem unge pulpa cu un pic din zeama rezultata in urma preparari.
- rata
- 100g germeni de ceapa
- 1 bere
- sare
- piper negru si rosu
- 2 lingurite de miere
- 2 foi de dafin
- rozmarin
- cimbru
- usturoi
- busuioc
- 1 ceapa rosie
- 1 ceapa alba
- 1 ardei gras galben
- 2 zucchini
- 1 vanata tanara (200g)
- 1 ardei gras rosu
- 100g rosii uscate in ulei de masline
- 200g ciuperci de roua, proaspete sau la borcan
- 2 pulpe de rata proaspete (in jur de 200gr/buc.)