1h
mediu
Internationala
Se pun 2 l de apa la fiert cu sare. Crevetii se spala, se rup capetele, care se pun la fiert pentru cca 15 min, dupa care se strecoara si supa se pastreaza. Separat, in wok se pregatesc crevetii cu rozmarin proaspat, busuioc, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, vin alb demisec, sare, piper si se lasa la marinat cca 15-20 min. In acest timp se toaca ceapa, ardeiul si rosia foarte marunt si se calesc bine, mai intai ceapa si ardeiul, apoi se adauga si rosia. Se adauga apoi putin usturoi strivit si vin alb si se lasa sa fiarba pana se evapora vinul. Dupa ce supa este gata, se strecoara si se pune orezul la fiert cca 20 minute in supa rezultata. Intre timp se pun crevetii pe foc, amestecand din cand in cand si completand cu vin si zeama de lamaie pana cand sunt gata, cca 20-25 min. Separat se pune intr-un bol usturoi pisat, sare, putina zeama de lamaie, oregano si putin miez de nuca pisat, se amesteca si peste se toarna smantana, amestecand din nou pana se omogenizeaza. Dupa ce orezul este fiert se amesteca cu legumele din tigaie si fulgi de chilli. Crevetii se servesc alaturi de orez si sos.
- creveti
- 1 cana orez bob lung
- 1 ceapa
- 20g miez de nuca
- oregano uscat
- 250g smantana 20%
- piper
- sare
- coniac
- vin alb demi-sec
- 100ml ulei de masline
- busuioc uscat
- 3 fire de rozmarin proaspat
- 2 capatani de usturoi
- 4 lamai
- 1kg creveti proaspeti nedecorticati
- 1 ardei kapia
- 1 rosie
- fulgi de ardei iute