< 30 min
usor
Internationala
Reteta Petru Buiuca, castigator al primului sezon Masterchef
Inainte de toate iti trebuie un chef nebun de taiat si maruntit si de joaca!
Apoi: salata verde (fara apa in ea, uscata pe pat de servetele), rosii cherry, ceapa verde, seminte de floarea soarelui si alune crude trase in tigaie cu chilli si sare de mare (fara sa se arda!), masline (fara samburi), si creveti trasi in vin cu sare (plus orice alt condiment iti trece prin cap si crezi ca ti-ar placea).
Se amesteca totul si apoi se toarna dressing de lamaie si ulei (raport lamaie-ulei este 1 la 3, in orice cantitati credezi ca este nevoie).
Nu e scumpa reteta si e chiar buna! Se serveste cu paine prajita si e buna pentru toata lumea! Crevetii este de preferat sa fie cat mai mari - bugetul iti va spune cat de mari o sa ii cumperi :).
Acestia se fac repede, intre 2 si 5 minute la foc mediu (in functie de marimea lor). Secretul e sa ramana zemosi.
- creveti
- masline fara samburi
- sare de mare
- chilli
- alune crude
- Seminte de floarea soarelui
- ceapa verde
- rosii cherry
- salata verde
- creveti
- vin alb, demisec