Timp preparare:
1h
1h
Dificultate:
avansat
avansat
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Concurent MasterChef - Andreea Moldovan
Pasionata de bucatarie inca de la varsta de 5 ani, Andreea Moldovan a reusit sa primeasca doi de DA din partea juriului MasterChef in prima editie a emisiunii.
Metoda de preparare
Etapa 1 - Supa de peste
Curata crevetii. Pastreaza capetele si adauga-le intr-o oala alaturi de cele doua capete de peste, morcovii, o ceapa, sare, piper si apa. Pune oala la fiert.
Etapa 2 – Mazarea
Pune apa la fiert intr-un alt vas. Toarna in apa clocotita mazarea cu putina sare. Dupa ce s-a fiert, pune mazarea in blender cu o parte din apa in care a fiert. Se paseaza pana se formeaza un sos gros.
Etapa 3 – Risotto
Pune pe foc o tigaie cu ulei de masline si putin unt. Adauga ceapa, usturoi si telina tocate marunt si caleste-le la foc foarte mic circa 10 min, cu capac. Cand legumele s-au inmuiat, adauga orezul si mareste flacara.
Cand orezul devine transparent, adauga vinul amestecand continuu. Alcoolul se va evapora dand orezului un gust placut. Dupa ce orezul a absorbit vinul, adauga primul polonic de supa de peste strecurata si un praf de sare. Micsoreaza flacara si adauga supa in continuare, polonic cu polonic. Asta va dura cam 15 min maximum.
Etapa 4 – Crevetii
Taie 3 dintre creveti si pune-i intr-o tigaie incinsa cu unt si putin ulei de masline. Imediat cum au prins culoare adauga crevetii la risotto-ul din cealalta tigaie, amestecand putin. Verifica daca mai este nevoie de sare si piper.
Etapa 5
Spala si taie rucola. Taie caisele cubulete. Adauga-le, alaturi de rucola, in tigaia ce a fost luata de pe foc. Adauga acum si putin parmezan ras. Lasa 2 minute la odihnit, timp in care sotezi restul de creveti intregi in unt.
Serveste preparatul cat mai repede astfel incat risotto-ul sa-si patreze textura cremoasa.
INGREDIENTE
- orez
- piper rosu
- sare
- 2 buc morcov
- 200 gr mazare boabe
- 50 gr parmezan
- 50 gr rucola
- 6 caise uscate
- 6 creveti black tiger intregi
- 2 pahare vin alb, sec
- 2 capete de peste
- 200 gr orez
- 1 catel usturoi
- 1 telina
- 2 buc ceapa alba
- 100 gr unt
- ulei de masline