< 1h 30min
mediu
Internationala
Si-a descoperit pasiunea pentru gatit cand a tinut o cura de slabire. Acum, este convins ca bucataria este locul in care trebuie sa-si petreaca timpul. "Am venit la MasterChef pentru ca sunt urmatorul MasterChef", le-a spus el chefilor. Din fericire, atitudinea lui, dar si preparatul gatit, i-a convins pe acesti sa-i dea sortul. Reteta completa o gasesti mai jos.
Ingrediente:
Pentru portofel:
- 500 g piept de pui
- baby spanac
- ricotta
- triunghi parmezan
- prosciutto crudo sau jambon
- marar
- patrunjel
- busuioc verde
- rozmarin verde
- sare
- piper
- cimbrisor verde
- ulei de masline
Pentru sparanghel:
- 100-200 g sparanghel
- aluat foietaj
- un ou
- sare
- piper
Pentru sos:
- ulei de masline
- usturoi
- chilly proaspat sau uscat
- rosii uscate
- busuioc verde
- menta
- ardei capia
Pentru sos basilica:
- busuioc proaspat
- lime
- portocala
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curata pieptul de pui, se taie in jumatate, apoi se despica fiecare parte cu un cutit astfel incat sa para un buzunar. Se condimenteaza in interior cu sare, piper, putin busuioc verde si se umple cu spanac baby si amestecul de ricotta si parmezan. Apoi se inchide, se prinde usor cu 2 scobitori. Se pune tigaia la incins si se lasa pieptul de pui cate 4-5 min. pe ambele parti.
Cand e gata, se scoate din tigaie, se indeparteaza scobitorile si se lasa sa se odihneasca. Intre timp se curata, se spala si se blanseaza sparanghelul, se taie foietajul cam de 1 cm latime si 10-12 cm lungime. Pieptul de pui se inveleste in prosciutto crudo si se da cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand prosciutto s-a rumenit.
Pentru sosul de ardei capia copti si rosii uscate se coace ardeiul capia, se decojeste si se taie cubulete. Rosiile uscate se taie felii. Se pune la calit un catel de usturoi intreg (doar cat sa dea gust uleiului de masline), apoi se scoate si se pun la calit rosiile si ardeiul capia copt, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc verde, putina menta si chilly uscat tocat marunt. Se amesteca bine si se lasa sa scada putin. Apoi se blendeaza ingredientele si sosul este gata. Dupa ce scoatem puiul de la cuptor, se baga sparanghelul infasurat in foietaj si uns cu ou si condimente pe deasupra.
Pentru sosul basilico se curate busuiocul, se stoarce jumatate de portocala si o jumatate de lime, se adauga ulei de masline, sare si piper.
Servirea va fi pe straturi: rucola, parmezan si putin ulei de masline, sparangel in foietaj, deasupra puiul taiat in jumatate, pe lateral, dressing de doua sosuri.
- carne de pui
- busuioc
- baby spanac
- prosciutto crudo
- sparanghel
- piept de pui