Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Uite ca mai e putin si vine si Pastele. Motiv de sarbatoare si o masa copioasa alaturi de cei dragi... Eu unul sunt mort dupa carnea de miel, asa ca am o reteta simpla, simpla, dar cu mare efect pentru masa de Paste! Va recomand un vinu rosu usor! Preferatele mele sunt Pinot Noir sau o Feteasca Neagra!

Metoda de preparare

Costitele
De pe costite se indeparteaza grasimea de pe oase, lasand oasele curate. Le asezonam cu sare si piper foarte bine.

Crusta
Razuim parmezanul foarte fin, punem intr-un mixer: patrunjelul, coriandrul, cimbrisorul, rozmarinul si fisticul alaturi de de sare si piper plus 1-2 linguri de ulei de masline si maruntim totul.

Incingem ulei de masline intr-o tigaie si dam fata costitelor, dupa care acestea ajung la cuptor, care e incins la 180 de grade pentru 6-8 minute. Scoatem costitele din cuptor, le "vopsim" bine cu mustar dijon dupa care le "tapetam" in mixul de crusta, dupa care revin la cuptor pentru inca 3-4 minute. Scoatem costitele si le portionam in "seturi" de 2.

Pentru Garnitura: Cartofi a la Boulangere

Ingrediente

  • 8-10 cubulete unt
  • 2 cepe mari taiate rondele
  • sare si piper
  • 5 cartofi mari curatati si taiati rondele
  • 2 cani de stock de pui
  • cateva ramurele de cimbrisor

Intr-o tigaie topim 2 cubulete de unt si sotam ceapa, pe care o asezonam cu sare si piper, pana se caramelizeaza 15-20 minute, dupa care o scoatem si o lasam la racit. In aceeasi tigaie sotam in doua transe cu cate 2 cubulete de unt si cartofi cam 5 minute. intr-un vas termorezistent asezam in straturi: cartofi si ceapa asezonad cu sa si piper plus cimbrisor si cate un cubulet de unt pe fiecare strat, la final ultimul rand fiind de cartofi. Turnam peste cele 2 cani de stock de pui si introducem caserola la cuptorul preincalzit la 180 de grade si o o lasam la copt cam 25-30 de minute.

Un Paste fericit alaturi de cei dragi!