> 2h
usor
Internationala
Uite ca mai e putin si vine si Pastele. Motiv de sarbatoare si o masa copioasa alaturi de cei dragi... Eu unul sunt mort dupa carnea de miel, asa ca am o reteta simpla, simpla, dar cu mare efect pentru masa de Paste! Va recomand un vinu rosu usor! Preferatele mele sunt Pinot Noir sau o Feteasca Neagra!
Costitele
De pe costite se indeparteaza grasimea de pe oase, lasand oasele curate. Le asezonam cu sare si piper foarte bine.
Crusta
Razuim parmezanul foarte fin, punem intr-un mixer: patrunjelul, coriandrul, cimbrisorul, rozmarinul si fisticul alaturi de de sare si piper plus 1-2 linguri de ulei de masline si maruntim totul.
Incingem ulei de masline intr-o tigaie si dam fata costitelor, dupa care acestea ajung la cuptor, care e incins la 180 de grade pentru 6-8 minute. Scoatem costitele din cuptor, le "vopsim" bine cu mustar dijon dupa care le "tapetam" in mixul de crusta, dupa care revin la cuptor pentru inca 3-4 minute. Scoatem costitele si le portionam in "seturi" de 2.
Pentru Garnitura: Cartofi a la Boulangere
Ingrediente
- 8-10 cubulete unt
- 2 cepe mari taiate rondele
- sare si piper
- 5 cartofi mari curatati si taiati rondele
- 2 cani de stock de pui
- cateva ramurele de cimbrisor
Intr-o tigaie topim 2 cubulete de unt si sotam ceapa, pe care o asezonam cu sare si piper, pana se caramelizeaza 15-20 minute, dupa care o scoatem si o lasam la racit. In aceeasi tigaie sotam in doua transe cu cate 2 cubulete de unt si cartofi cam 5 minute. intr-un vas termorezistent asezam in straturi: cartofi si ceapa asezonad cu sa si piper plus cimbrisor si cate un cubulet de unt pe fiecare strat, la final ultimul rand fiind de cartofi. Turnam peste cele 2 cani de stock de pui si introducem caserola la cuptorul preincalzit la 180 de grade si o o lasam la copt cam 25-30 de minute.
Un Paste fericit alaturi de cei dragi!
- carne de miel
- 1 legatura coriandru verde
- 1 pumn fistic
- 2 lingurite mustar Dijon
- cateva ramurele rozmarin proaspat
- cateva ramurele cimbrisor proaspat
- 50g parmezan
- 1 legatura patrunjel verde
- 4 felii paine uscata
- piper
- sare
- ulei de masline
- 2 kg carne de miel 4 costite