Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Mod de preparare: 

Aluatul: 

- Se amesteca 200 g faina cu 2 oua

- Se adauga doua linguri de ulei de masline

- Se adauga doua linguri de zahar pudra si un praf de sare

- Se framanta aluatul pana devine elastic

- Se inveleste intr-o folie de plastic si se pune la frigider

- Dupa 20 de minute se intinde sub forma de foaie rotunda si se aseaza peste o tava rotunda de placinta

- Surplusul se indeparteaza, se recupereaza si se intinde din nou sub forma de foaie. Din acesta se taie fasii de 3-4 cm latime cu care se va decora placinta

Umplutura:

- Se amesteca branza cu doua galbenusuri, zaharul pudra, stafidele si merisoarele

- Se rad in amestec coaja de la o lamaie, o limeta, o portocala si un praf de sare

- Se adauga un capacel (mic) de esenta de migdale si unul de esenta de vanilie

- Se completeaza cu zahar pudra dupa gust

- Se toarna in forma de placinta peste aluat

- Se decoreaza deasupra cu foi de aluat

- Se unge toata suprafata placintei cu ou

- Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste bine

Sosul:

- Intr-o sosiera se adauga unt, smantana dulce, zahar pudra si esenta de vanilie

- Se fierbe pana sosul capata consistenta dorita

- Separat se aseza pe foc fructele de padure cu zahar pana se transforma in gem. Se adauga un pic de apa. 

- Pasta rezultata se strecoara pentru a elimina semintele si se amesteca cu o parte din sosul de vanilie

Montajul:

- Se presara o dunga de zahar pudra pe farfurie

- Se aseaza o felie de placinta pe dunga de zahar

- Deasupra se aseza cateva linguri de sos de vanilie

- Sosul de fructe de padure se asaza intr-o sosiera pentru a se servi dupa dorinta

- Se orneaza farfuria cu fructe de padure dupa inspiratie