1h
mediu
Internationala
Mod de preparare:
Aluatul:
- Se amesteca 200 g faina cu 2 oua
- Se adauga doua linguri de ulei de masline
- Se adauga doua linguri de zahar pudra si un praf de sare
- Se framanta aluatul pana devine elastic
- Se inveleste intr-o folie de plastic si se pune la frigider
- Dupa 20 de minute se intinde sub forma de foaie rotunda si se aseaza peste o tava rotunda de placinta
- Surplusul se indeparteaza, se recupereaza si se intinde din nou sub forma de foaie. Din acesta se taie fasii de 3-4 cm latime cu care se va decora placinta
Umplutura:
- Se amesteca branza cu doua galbenusuri, zaharul pudra, stafidele si merisoarele
- Se rad in amestec coaja de la o lamaie, o limeta, o portocala si un praf de sare
- Se adauga un capacel (mic) de esenta de migdale si unul de esenta de vanilie
- Se completeaza cu zahar pudra dupa gust
- Se toarna in forma de placinta peste aluat
- Se decoreaza deasupra cu foi de aluat
- Se unge toata suprafata placintei cu ou
- Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste bine
Sosul:
- Intr-o sosiera se adauga unt, smantana dulce, zahar pudra si esenta de vanilie
- Se fierbe pana sosul capata consistenta dorita
- Separat se aseza pe foc fructele de padure cu zahar pana se transforma in gem. Se adauga un pic de apa.
- Pasta rezultata se strecoara pentru a elimina semintele si se amesteca cu o parte din sosul de vanilie
Montajul:
- Se presara o dunga de zahar pudra pe farfurie
- Se aseaza o felie de placinta pe dunga de zahar
- Deasupra se aseza cateva linguri de sos de vanilie
- Sosul de fructe de padure se asaza intr-o sosiera pentru a se servi dupa dorinta
- Se orneaza farfuria cu fructe de padure dupa inspiratie
- branza
- mure
- zmeura
- smantana dulce
- portocala
- lamaie
- lime
- esenta de vanilie
- esenta de migdale
- unt
- merisoare
- branza dulce proaspata
- stafide
- zahar
- 5 oua
- ulei de masline
- faina 000
- sare