Timp preparare:
1h
1h
Dificultate:
mediu
mediu
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Concurent MasterChef - Diana Cazacu
Diana Cazacu, a cucerit juriul de la MasterChef cu un preparat de exceptie: niste piersici care aratau ca tocmai culese din copac.
Metoda de preparare
Mod de preparare:
Pentru piersicile umplute cu crema de unt:
Ingrediente:
- 250 gr margarina
- 4 oua
- un praf de sare
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 400 gr faina
Preparare:
Topeste margarina. Adauga ou batut, zahar vanilat, un praf de sare. Adauga apoi si faina cu praful de copt.
Unge forma cu putin ulei (forma este o tigaie speciala ca la nuci si ciuperci). Pe o singura parte, intinde aluatul cu o lingura (ai grija sa nu pui prea mult). Inchide tigaia cu cealalta parte si pune la copt pe aragaz, la foc mediu (atentie: tigaia trebuie sa fie incalzita in prealabil).
Crema de unt:
Ingrediente
- 150 ml lapte (3,5% grasime)
- 60 de gr zahar
- 1 lingura faina
- 1 lingura gris
- 1 ou
- 1 lamaie
- 80 de gr de unt (80% grasime)
Preparare
Pune la fiert laptele cu zahar. Adauga, pe rand, faina, grisul si oul batut. Toarna sucul de lamaie, bate totul bine, adauga untul si pune la rece.
Umplere si ornare
Umple piersicile cu crema rece, unge-le intai cu suc de sfecla rosie si apoi cu galbenusul de la doua oua. Da piersicile prin zahar si orneaza-le cu frunze de mandarin.
INGREDIENTE
- margarina
- 250 gr margarina
- 1 sfecla rosie (pentru ornat)
- 10 frunze mandarine (pentru ornat)
- 1 lamaie
- 5 oua (plus inca 2 pentru ornat)
- 150 ml lapte 3,5% grasime
- 1 lingura gris
- 60 gr zahar (plus inca 2-300 gr pentru ornarea piersicilor)
- 420 gr faina
- 80 gr unt 80% grasime
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- sare