Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Laura Cosoi a pregatit pentru prima proba de la MasterChef aceasta reteta, care, trebuie sa recunoastem, arata foarte bine.

Metoda de preparare

Pun cartofii la fiert si intre timp bag la cuptor in staniol 2 catei de usturoi. Il las acolo aporoximativ 10 minute.

Scot cartofii de la fiert cand sunt gata, ii pun in sita si ii pisez pana devin pasta, adaug 2 linguri de unt, usturoiul, patrunjelul si menta (maruntite).

Pun o lingura de unt la incins si amestec in el nucile, stafidele, curmalele, smochinele si adaug vinul rosu dar si sosul de soia (dupa gust). Se lasa la foc mic pana scade, aproximativ 10-15 minute.

Pun la incins uleiul si crestez pieptul de rata, in piele. Il pun la rumenit in ulei cu pielea in jos si dupa ce prinde o culoare il bag la cuptor. Il las la facut 10 minute, la 180-200 grade, dupa care il scot si il las sa se raceasca. Il tai in feliute sibtiri si il asez in farfurie langa piure. Peste toata compozitia asez sosul.

Sursa: lauracosoi.ro