1h
mediu
Internationala
Se face mai intai reductia de cirese. Se pune miere in cratita pana se caramelizeaza, apoi se adauga otetul. Se face o mica reductie, dupa care se adauga ciresele fara samburi. Se lasa la foc, dupa care se adauga, dupa gust, suc de portocale sau vin. Se lasa la foc, se adauga sosul demi-glaces, se face reductia, apoi se adauga sare si piper dupa gust.
Cand reductia e gata se strecoara prin sita, dupa care se pune din nou pe foc, se adauga din nou alte cirese proaspete fara samburi si se ia de pe foc. Pieptul de rata se asezoneaza inainte de a fi pus in tigaie, se pune la prajit intr-o tigaie bine incinsa, se aseaza cu pielita in jos si se prajeste pana obtinem culoarea dorita, dupa care se intoarce pe cealalta parte.
Mentiune – carnea se pune la prajit fara ulei, rata are multa grasime daca e cu piele. Cand e gata se poate servi pieptul intreg sau feliat.
- rata
- sare
- otet de mere
- 100g miere de albine
- sos demi-glace
- 300g cirese
- 1 piept de rata
- piper