Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Ceapa, morcovii, tulpinile de telina si usturoiul se calesc in uleiul incins pana cand ceapa devine translucida. Se stinge cu bere bruna. Cand incepe sa fiarba se adauga stocul de vita, zaharul si restul de condimente, mai putin sarea si piperul negru. Se lasa la fiert 10 minute la foc scazut dupa care se paseaza si se strecuara printr-o sita foarte fina. Lichidul obtinut se fierbe pana se obtine 1/3 din cantitatea initiala. Se asezoneaza cu lamaie, sare si piper negru dupa gust.

Sugestie de prezentare:
Propunerea mea este sa asociati acest sos cu piept de rata glazurat cu miere, boia si lamaie acompaniat de piure de mazare, legume blanchate si arpagic murat. Sosul de bere bruna poate fi de asemenea asociat cu muschiul de caprioara, iepurele, mistretul, fazanul, carnea de vita, etc.