< 1h 30min
usor
Internationala
Ceapa, morcovii, tulpinile de telina si usturoiul se calesc in uleiul incins pana cand ceapa devine translucida. Se stinge cu bere bruna. Cand incepe sa fiarba se adauga stocul de vita, zaharul si restul de condimente, mai putin sarea si piperul negru. Se lasa la fiert 10 minute la foc scazut dupa care se paseaza si se strecuara printr-o sita foarte fina. Lichidul obtinut se fierbe pana se obtine 1/3 din cantitatea initiala. Se asezoneaza cu lamaie, sare si piper negru dupa gust.
Sugestie de prezentare:
Propunerea mea este sa asociati acest sos cu piept de rata glazurat cu miere, boia si lamaie acompaniat de piure de mazare, legume blanchate si arpagic murat. Sosul de bere bruna poate fi de asemenea asociat cu muschiul de caprioara, iepurele, mistretul, fazanul, carnea de vita, etc.
- bere
- piper dupa gust
- sare dupa gust
- ½ lingura zahar
- ½ buc. lamaie
- 150ml stoc de vita
- 1 lingurita mustar Dijon
- 5 buc cardamom intreg
- 7-8 boabe piper rosu
- 7-8 boabe piper de sichuan
- 30ml ulei
- 1/2 lingura sos de peste
- 1 lingura sos de soia
- 1 ceapa de dimensiune medie
- 1 catel usturoi ras
- 2 tulpini de telina
- 2 morcovi
- 200ml bere bruna