1h
mediu
Vietnameza
Pham Hoang Nhat a impresionat juriul cu un preparat originar din Vietnam cu denumirea de “Pho ap chao cuon”, modificat de el.
1. Taieteii se pun intr-o oala cu apa calda (60 - 80 de grade ) timp de aproximativ 15 minute. Apoi se strecoara.
2. Se taie carnea de vitel in felii subtiri. Ghimbirul, lemongrass-ul, usturoiul se maruntesc, apoi se amesteca cu carne de vitel, se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se lasa aproximativ 10 minute pana se imbina condimentele.
3. Castravetii, morcovii, ardeiul, salata se taie in stil julien. Coriandrul se curata si lasa intreg. Ouale se bat cu putina sare si piper intr-un bol si se face o ompleta foarte subtire.
4. Se incinge bine tigaia cu 2-3 linguri de ulei, se intind taieteii in tigaie si se prajesc 2-3 minute pana se rumenesc usor.
5. Carnea de vitel se infasoara intr-o folie de aluminiu si se pune la gratar in timp de 2 minute.
6. Se infasoara taieteii, legumele, ouale si carnea si se leaga cu frunze de ceapa verde. Se servesc calzi cu sos de peste
Sosul :
Se amesteca in ordine : 50ml apa calduta + 10g zahar + 5ml otet de mere + 10ml zeama de lamaie + 20ml sos de peste + 1 lingura de ardei iute + usturoi tocat. La final se mai adauga putin piper negru macinat.
- noodles
- salata verde Eisberg
- sare
- piper macinat
- otet de mere
- zahar
- 2 linguri sos de peste chin-su
- 1 lamaie
- 20g seminte de susan albe
- 50g ghimbir
- 1 bucata ardei iute rosu
- 100g lemongrass
- 3 catei usturoi
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura coriandru
- 1 morcov
- 1 castravete mediu
- 2 oua oua
- 200g pulpe de vitel
- 150g noodles de orez, lati su subtiri