1h
mediu
Internationala
Se fierbe calamarul in supa de legume (mix de ceapa, morcov, telina). In aceeasi oala se pune la fiert si cartoful mov. Dupa 15 minute se scoate calamarul. Cartoful se fierbe pana cand poate fi patruns usor cu o scobitoare. Apoi calamarul si cartoful taiat rondele se prajesc impreuna cu cimbrul intr-o tigaie bine incinsa, timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Se scot deoparte.
In doua tigai mici se prepara cele 2 sosuri astfel :
1. zeama de la o portocala se fierbe pe foc impreuna cu anasonul si vermutul. Timp fierbere: 10 minute. Foc mediu. Amestecati constant.
2. reductie aceto-balsamica: otetul balsamic impreuna cu zaharul brun se fierb pe foc timp de 4-5 minute. Foc mediu. Amestecati constant.
Salata se face cu cartoful mov prajit, rosii cherry taiate sferturi, gulia si ridichia neagra taiate rondele si salata verde. Puneti ca dressing sosul de portocale, asezonati cu sare si amestecati bine. Peste salata puneti calamarul si reductia aceto-balsamica.
Pofta buna!
- calamar
- 30-40g salata verde mix
- 3 linguri de vermut
- 1 anason stelat
- 1 portocala
- 1 lingurita zahar brun
- 5 linguri otet balsamic
- 1 crenguta de cimbru
- ridiche neagra
- 1/2 gulie
- 2-3 rosii cherry
- 1 cartof mov
- 1 calamar
- ceapa
- morcov
- telina