1h
usor
Greceasca
Petrou Vasilis, un grec stabilit in Romania de 8 ani, i-a purtat pe cei trei chefi intr-o calatorie gastronomica a Greciei. Concurentul a trecut in urmatoarea faza a show-ului cu un desert fin, cheesecake, si un fel principal gustos, calamar umplut cu spanac, doua retete invatate de la bunica sa. Reteta de cheesecake o gasiti mai jos.
Punem in strecuratoare fructele impreuna cu zahar si le lasam pana se absoarbe zaharul. Intr-un bol de plastic sfaramam biscuitii manual in bucatele foarte mici (aproape pudra).
Se incalzeste putin untul la microunde timp de ½ minut. Se amesteca untul cu biscuitii pana se omogenizeaza.
Asezam amestecul pe fundul paharului ca un blat de grosime aprox. 2 cm. Stoarcem lamaia si turnam sucul intr-un alt bol de plastic impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de portocale si crema de branza. Se amesteca compozitia usor cu telul de mana, se toarna compozitia peste blatul de biscuiti si se pune la frigider.
Se taie cateva frunze de menta foarte subtiri si se amesteca cu fructele din strecuratoare.
Se scoate paharul din frigider cu blatul si crema de branza si peste se adauga fructele.
Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.
- branza
- 300g fructe de padure amestecate
- 4 pliculete zahar vanilat
- 50g frunze de menta proaspete
- 200g unt nesarat
- 200g zahar tos
- 500g zahar pudra
- 2 portocale
- 4 lamai
- 300g biscuiti digestivi
- 500g crema de branza