1h
mediu
Greceasca
Petrou Vasilis, un grec stabilit in Romania de 8 ani, i-a purtat pe cei trei chefi intr-o calatorie gastronomica a Greciei. Concurentul a trecut in urmatoarea faza a show-ului cu un desert fin, cheesecake, si un fel principal gustos, calamar umplut cu spanac, doua retete invatate de la bunica sa. Reteta de calamar umplut o gasiti mai jos.
Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in tigaie cu unt. Se adauga spanacul si se lasa cateva secunde pana se aseaza si se ia de pe foc. Se adauga feta sfaramata si Emmentaler si se amesteca. Intr-un bol asez calamarul cu ulei de masline, otet si condiment. Incalzesc gratarul foarte tare si las calamarul pe grill 1 min pe o parte si 1 min pe cealalta si il iau de pe foc. Umplu calamarul cu umplutura pregatita inainte.
Preincalzesc cratita cu capac si cand e fierbinte pun calamarul si dupa cateva secunde adaug ulei de masline. Dupa 1 minut umplu cratita cu vin alb cat sa acopere doar jumatate din grosimea calamarului si se acopera cu capac. Cand se reduce sosul la ¼ calamarul este gata.
Sos grecesc: se face sosul din suc de lamaie, ulei de masline, oregano, sare si sos balsamic alb. Separat se curata morcovii, se dau pe razatoare si se amesteca intr-un bol cu merisoare, frunze de coriandru si sosul grecesc. Asezam salata pe farfuria de prezentare, taiem felii calamarul pe tocator si il aranjam pe farfurie. Dupa care ornam cu crema balsamica alba, neagra si sos grecesc.
Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.
- calamar
- otet balsamic negru Ponti Glassa Gastronomica
- otet balsamic alb Kalamata (pentru design)
- 2 lamai
- otet de struguri grecesc
- 1 litru ulei extra virgin
- oregano
- boia dulce
- piper negru
- sare
- 1 sticla de vin alb demisec
- 100g merisoare deshidratate fara samburi
- frunze proaspete de coriandru
- 2 cepe mari rosii
- 1 capatana de usturoi
- 5 morcovi medii
- 200g unt nesarat
- 300g branza Emmentaler
- 300g feta capra si oaie
- 1kg baby spanac
- 3 bucati calamar proaspeti, de dimensiune aprox 24 cm lungime (cu tot cu tentacule)