Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pieptul de pui se tamponeaza cu un servetel de hartie si se aseaza intre doua folii de plastic alimentar. Cu ciocanul de carne se bate pieptul pentru a uniformiza grosimea acestuia. Se asezoneaza una din parti cu sare si piper. Se rade generos parmezan peste partea de piept de pui asezonata. Se acopera cu felii subtiri de bacon. Se aseaza intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline cu partea cu bacon in jos. Partea de deasupra se asezoneaza cu sare si piper. Cand puiul isi schimba culoarea in alb pana la jumatate se intoarce in tigaie si se prajeste pana se patrunde uniform. Se aseaza pe un fund de lemn si se lasa sa se odihneasca 5 minute. Se taie transversal pentru a se obtine doua felii cu latime de aprox. 3-4 cm.

Se monteaza in farfurie peste tartarul de legume, o felie cu partea cu bacon in sus si cealalta cu fata opusa. Pentru tartarul de ridiche, prune si zucchini: se taie ridichea cubulete. Se pune la fiert in apa fierbinte cu sare, otet si o lingura de miere. Prunele se taie cubulete de aceeasi marime. Zucchini se taie pe lungime, se curata de miez si seminte. Se taie in cubulete. Se trage la tigaie cu unt si un catel de usturoi maruntit pana se inmoaie. Se adauga ridichea fiarta si prunele.

Se asezoneaza cu sare, piper si miere dupa gust. Se monteaza in farfurie in forma de cub (paralepiped). Pentru sos: se amesteca o ceasca de smantana dulce cu o lingurita de ulei de masline, o lingurita de miere si o jumatate de lingurita de otet de vin. Se asezoneaza cu sare si piper alb dupa gust. Se pun doua linguri de sos in farfurie, langa garnitura.