Timp preparare:
1h
1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Se fierbe orezul basmati in apa cu sare si putin ulei de masline. Se strecoara si se pune intr-un bol. Se pune o tigaie la incins cu putin unt (sa nu se coloreze). Se adauga orezul, putina smantana dulce. Spre final se adauga bleu fromage taiata cubulete foarte mici si 2 caise taiate la fel. Se mai pune pe foc aprox 30 sec, sa ia de pe foc si se adauga parmesan ras. Se face un piure de caise in food processor care se stropeste cu putina lamaie (ca sa nu se oxideze caisele). Apoi, se trage la tigaie piureul pana devine omogen si este legat (aprox 1 min). Se prajesc fulgii de jambon. Se monteaza farfuria.
INGREDIENTE
- orez
- 2 lingurite unt
- 50ml smantana dulce
- sare
- ½ lamaie
- 2 felii jambon
- 4 caise tari
- 30g branza bleu formage
- 75g orez basmati
- parmezan