Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O reteta propusa de Bogdan Roman, Vlad Muresan si Alex Hora de la MasterChef.
Metoda de preparare
Untul se pune intr-o cratita, iar dupa ce este topit se adauga orezul, iar apoi 2 cani de apa (tehnica de risotto). Dupa ce scade apa se adauga anasonul, cardamonul si prunele uscate taiate bucati mici, se pune un capac si se lasa la inabusit. Intr-o tigaie se pun 100 ml apa si zaharul, iar dupa ce s-au topit se pun bananele taiate felii si se caramelizeaza. Dupa aceea se pune laptele de cocos si dupa ce a scazut se adauga si chilliul.
INGREDIENTE
- orez
- 100g unt
- 100g zahar
- 10g pudra de chilli
- 200ml lapte de cocos
- 4 prune uscate
- 3 bucati cardamom
- 2 buc anason stelat
- 1 cana orez yasmin