1h
usor
Internationala
Este blogger culinar. "Mi-as dori foarte tare sa vad o bloggerita in etapa urmatoare", i-a zis Chef Catalin.
Se indeparteaza pielea fileului de somon si se taie subtire in bucati mici. Se pastreaza la rece.
Se taie marunt si restul legumelor: 2 salote, 1 mar, o jumatate de fenicul. Se prepara sosul de iaurt, amestecand 6 linguri de iaurt cu 1 lingurita de mustar Dijon, sucul de la un lime si 4 linguri de ulei de masline. Se amesteca somonul cu legumele taiate si sosul de iaurt. Se adauga piper si sare, putina menta verde si chives taiate marunt. Separat pentru servire se pregatesc crutoane, taind felii subtiri de bagheta, se stopesc cu uei de masline si se lasa cateva minute la cuptor pana se rumenesc.
Se fierb ouale de prepelita. Se prepara o reductie de otet balsamic, lasand sa fiarba pe foc mic otetul balsamic (50 ml) la care e adauga 2 lingurite de miere. Este gata cand cantitatea scade la jumatate. Pentru servire, se aseaza tartarul intr-un inel rotund pentru a-i da forma, se decoreaza cu crutoane si germeni de cresson. Alaturi se aseaza un ou de prepelita pe care-l piperam, icre de somon si cateva fire de chives. Pe farfurie se adauga si cateva picaturi de reductie de otet balsamic.
- somon
- 3 lingurite miere
- 100ml otet balsamic
- 2 lime
- 100ml ulei de masline extra virgin
- 2 lingurite mustar Dijon cu boabe
- 1 paine bagheta
- 200g iaurt grecesc de 10% grasime
- germeni de cresson
- 3 oua de prepelita
- piper proaspat macinat
- 50g icre de somon
- sare de mare
- chives proaspat
- 1 fenicul
- menta proaspata
- 2 bucati salote
- 2 mere golden verzi
- 400g file de somon proaspat