Timp preparare:
1h
1h
Dificultate:
mediu
mediu
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Intr-o tigaie cu putin unt de masline se da o crusta bucatii intregi (neportionate) de cotlet de miel pe ambele parti, 1-2 min, apoi se baga la cuptor pentru 12 min, la 180 de grade. In acest timp se pregateste sosul de ciuperci. Intr-o tigaie cu putin unt se caleste usturoiul si apoi se adauga ciupercile. Pe rand, se adauga otetul balsamic, smantana, amidonul, vinul, supa de pui, faiana alba, piperul si sarea. Se amesteca la flacara mica pana se aduce la consistenta dorita. Intr-o alta tigaie se trag in ulei de masline legumele taiate bucati medii. Cand carnea este gata, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se aseaza pe farfurie impreuna cu legumele si sosul de ciuperci.
INGREDIENTE
- carne de miel
- 1 ardei rosu
- 1 dovlecel
- 4 morcovi
- 1 vanata
- 5 bucati sparanghel
- ceapa fasole, verdeata pentru decorat
- busuioc verde
- 1 lamaie
- 3 linguri otet balsamic
- 1 legatura patrunjel verde
- 250g faina alba
- 4 linguri amidon
- 2 linguri zahar
- 2 cepe
- 1 capatana de usturoi
- 300g stoc de pui
- 200g smantana
- 250g vin alb
- 100g unt
- 400g ciuperci
- piper
- sare
- ulei de masline
- 5 bucati cotlet de miel netaiate (intregi)
- 1 ardei galben