Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se pune la incins o tigaie wok cu 2-3 lg de ulei de masline, apoi se pun rapanele taiate felii sau in 4 (depinde de marime), caracatita taiata la aceeasi marime cu rapanele (deoarece au aceelasi timp de preparare) si midiile. Se calesc 5 minute pana cand se evapora sucul lasat de fructele de mare, dupa care se adauga usturoiul pisat si se caleste putin, apoi se adauga circa 300 ml vin alb demisec, se fierb in vin (pana da un clocot) inabusit la foc mediu, apoi se adauga oregano, un varf de lingurita, si un praf de sare.

Se lasa pe foc pana scade putin sosul, apoi se stoarce o lamaie, iar coaja se taie in bucati care se pun in preparat si se lasa pana se reduce.

Crevetii se pun in tigaie cu 3-4 linguri de ulei de masline, se calesc pe o parte si pe cealalta circa 2 minute, se pune o lingurita de usturoi si un pahar de vin alb, se inabusa putin, apoi se adauga un varf de lingurita de oregano si se lasa la inabusit circa 10 minute.

Orezul se fierbe al dente, se scurge si se clateste in apa rece, apoi se pune o tigaie wok la incins cu 2-3 linguri de ulei si se trage la tigaie, apoi se pun 100-150 ml de vin si se lasa la inabusit.

Poti sa revezi cele mai savuroase momente pe masterchef.protv.ro, iar emisiunea integrala o gasesti pe Voyo.ro.

Se monteaza farfuria si se presara patrunjel tocat marunt.