1h
mediu
Internationala
Este pilot si instructor moto, dar a demonstrat ca este talentat si la gatit. "Nu am mancat paste si fructe de mare atat de bune in sezonul asta", i-a zis Chef Catalin Scarlatescu, iar Chef Sorin Bontea i-a marturisit ca a gatit impecabil.
Paste
- Se amesteca oul cu faina pana se formeaza blatul . Dupa ce se lasa putin la odihnit se intinde usor cu sucitorul sau in aparatul de paste . Se pudreaza cu faina si se taie cu cutitul sau cu masina de paste la dimensiunea dorita.
- Se fierb in apa cu sare intre 1-3 minute. Timpul de fierbere depinde de grosimea lor .
- Dupa fierbere, pastele sunt trecute printr-un jet de apa rece si sunt stropite cu ulei de masline.
- Se va pastra un polonic din apa in care au fiert pastele in cazul in care trebuie sa ajustam sosul.
Sos cu chili , rosii si smantana dulce
- Se curata chili de samburi si se taie subtire.
- Se curata si se taie rondele 2/3 din ceapa restul se va taia oblic (fasii) pentru ornament .
- Rosiile se vor taia pe jumatate sau chiar mai mici in functie de marimea lor
- Dupa spalarea si curatarea crevetilor acestia se vor lasa pe o farfure la scurs .
Se pune putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu . Cand tigaia este inchinsa se adauga chili si ceapa rondele .
Se asezoneaza cu sare si piper .
Dupa ce se rumeneste ceapa (fara sa se arda), punem rosiile si amestecam bine .
Se asezoneaza cu sare si piper.
Daca folosim creveti proaspeti acestia vor intra odata cu rosiile in tigaie .
Dupa ce rosiile se inmoaie (aproape facute) vom pune o mana de busuioc (taiat odata ) si una de pratunjel (tocat).
Daca folosim creveti prefierti, vor intra in tigaie inaintea busuiocului .
Dupa ce controlam asezonarea punem smantana si jumatate de mana de parmesan. Se va fierbe la foc mic 2-3 minute si se introduc pastele fierte. Se amesteca bine si se serveste cald.
- paste
- 15 bucati creveti proaspeti sau prefierti
- 3 buc chilli rosu proaspat
- 20 gr zahar
- 150 gr parmezan bucata, nu ras
- 1 legatura patrunjel proaspat
- 500 gr smantana dulce
- 200 gr rosii cherry
- chives proaspat
- busuioc proaspat
- 1 catel de usturoi
- sare de mare
- piper negru boabe
- 3 legaturi ceapa verde
- ulei de masline extra virgin
- 5 oua ecologice
- 500 gr faina