Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se taie tonul si se pune la marinat in ulei de masline, suc de lamaie, sare de mare, se pune in caserola si se baga la frigider pentru 30 de minute.

Orezul se pune intr-un bol cu apa si se lasa cinci minute,  se taie ceapa marunt. Sfecla se curata si se pune la fiert. Intre timp  se baga in blender patrunjelul, lamaia, parmezanul, uleiul de masline si se blendeaza, sosul se pune in recipient si se baga la frigider. Se scurge orezul de apa si se pune la calit cu o lingura de unt, apoi se adauga ceapa verde, apoi se stinge cu vin alb si cu supa de pui, se pune sare si se lasa la fiert. Dupa ce s-a fiert orezul nu foarte bine, se inchide focul, se pune blue cheese si sfecla care inainte a fost blendata. Se amesteca bine.

Se scoate tonul din frigider, se da prin mac, piper si sare de mare si se pune pe tigaia incinsa, 30 de secunde pe fiecare parte.
Intr-o farfurie, se aseaza risotto, in forme mici,  peste risotto se pune tonul, sosul pesto se scoate din frigider si se fac picaturi mici in forma de semiluna.