Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se face o supa din radacinoase, ceapa si parte din ciuperci. Se pastreaza calduta.

Se taie marunt ceapa (si veche si noua) si se aureste in unt si ulei de masline.
Se adauga telina apio maruntita si peste un minut   orezul care se amesteca pana se aureste.
Si se adauga vermut amestecand pana alcoolul e eliminat prin gatire si totul sfaraie , aproape fara lichid.
Se adauga restul de ciuperci taiate cuburi mari (pastram 3-4 ciuperci intregi pentru décor).
Se gatesc amestecand incontinuu, adaugam putina sare si piper negru.
Incepem sa adaugam cate un pic de supa si amestecam constant la foc mediu.
Daca simtim nevoia sa ajutam consistenta adaugam cate un pic de unt cand scade.
Reperam procedura pana cand orezul e fiert, dar nu moale, si consistenta seamana cu o crema.
Luam de pe foc si adaugam parmezan ras, lasam sa se odihneasca cateva minute cu capac.

Formam din parmezan ras doua discuri de 3- 5 cm. Le coacem in cuptorul preincalzit pe hartie de copt.

Incalzim tigaia de gratar si gatim rapid cele cateva ciuperci pastrate intregi. Le luam de pe gratar si le asezonam cu sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline.