1h
usor
Internationala
Se face o supa din radacinoase, ceapa si parte din ciuperci. Se pastreaza calduta.
Se taie marunt ceapa (si veche si noua) si se aureste in unt si ulei de masline.
Se adauga telina apio maruntita si peste un minut orezul care se amesteca pana se aureste.
Si se adauga vermut amestecand pana alcoolul e eliminat prin gatire si totul sfaraie , aproape fara lichid.
Se adauga restul de ciuperci taiate cuburi mari (pastram 3-4 ciuperci intregi pentru décor).
Se gatesc amestecand incontinuu, adaugam putina sare si piper negru.
Incepem sa adaugam cate un pic de supa si amestecam constant la foc mediu.
Daca simtim nevoia sa ajutam consistenta adaugam cate un pic de unt cand scade.
Reperam procedura pana cand orezul e fiert, dar nu moale, si consistenta seamana cu o crema.
Luam de pe foc si adaugam parmezan ras, lasam sa se odihneasca cateva minute cu capac.
Formam din parmezan ras doua discuri de 3- 5 cm. Le coacem in cuptorul preincalzit pe hartie de copt.
Incalzim tigaia de gratar si gatim rapid cele cateva ciuperci pastrate intregi. Le luam de pe gratar si le asezonam cu sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline.
- orez
- 100g visine proaspete
- 2 bucati chives
- 2 bucati ceapa verde
- sare
- piper
- 100ml ulei de masline
- 200g unt
- 300g parmezan
- 100g telina apio
- 1 lamaie
- 2 radacini de telina
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1-2 catei usturoi
- 200ml vermut alb
- 50g ciuperci galbiori proaspete
- 2 cepe
- 100g ciuperci hribi proaspeti
- 150g ciuperci shiitake
- 300g orez
- 750ml vin alb sec
- 100g patrunjel verde