Timp preparare:
< 1h 30min
< 1h 30min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Se topeste ciocolata la Bain-Marie si se amesteca cu amaretto, cand s-a topit se da deoparte sa se raceasca, se separa ouale, galbenusurile se bat bine pina se albesc si se face o crema, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana devin lucioase.
In compozitia de ciocolata adugam pe rand biscuiti pisati, apoi galbenusurile si in trei reprize albusurile batute spuma.
Se tapeteaza o forma de tort cu unt, se pune hartie de copt si se toarna compozitia. Se lasa la cuptor incins la 180 grade - 40 min, dupa care se opreste cuptorul si se lasa in continuare in cuptor timp de o ora. Se serveste cu frisca, sos de fructe de padure, crema mascarpone.
INGREDIENTE
- ciocolata
- 200g zahar
- 350g ciocolata cu 60% cacao
- 50g amaretto
- 4 oua