Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O reteta delicioasa, facuta de unul din cei mai talentati concurenti de la MasterChef.

Metoda de preparare

Piureul de conopida:
Pentru inceput punem o oala cu apa si sare pe foc, taiem conopida in bucati si se pune la fiert pana devine moale. Dupa ce s-a fiert conopida, se strecoara, se paseaza si se adauga unt si smantana. Folosim blenderul pana devine o pasta cremoasa si omogena. La final adaugam menta si foarte putin ulei de trufe pentru a-i da o aroma fina.

Scoicile:
Incingem bine uleiul de masline intr-o tigaie. Adaugam un catel de usturoi zdrobit pentru a aromatiza uleiul, dupa care il scoatem. Rumenim scoicile, dupa care adaugam o bucata mica de unt si zeama de lamaie. La final ornam cu fistic, ardei iute si menta.

Se serveste cald. Se asorteaza bine cu lamaie si ardei iute si usturoi.