< 1h
usor
Internationala
Mihai Toader, locul 3 la MasterChef, ne-a dat reteta din finala.
Marul se curata, se indeparteaza miezul si se taie in cubulete foarte mici. Intr-o tigaie incinsa se arunca marul impreuna cu lingura de zahar si lasam marul sa se caramelizeze pana ce cubuletele se leaga putin.
Foie gras-ul se asezoneaza cu sare, piper si praf de curry. Intr-o tigaie foarte incinsa se pune foarte putin ulei si se prajeste foarte putin pe fiecare parte.
Pentru sosul de afine, punem afinele intr-o cratita cu putin zahar si le zdrobim. Cand incep sa lase zeama adaugam 20 ml coniac, se mai lasa putin pe foc pana coniacul isi pierde din alcool si castiga din aroma, apoi dam totul printr-o strecuratoare. La fel facem si pentru sosul de coacaze. Se monteaza totul pe farfurie si se orneaza cu creson.
- foie gras
- piper
- sare
- 1 lingura zahar
- curry
- 40ml coniac
- 30g coacaze
- 30g afine
- 1 mar
- 50g foie gras
- creson