< 2h
usor
Internationala
Pentru reteta de sarbatori am ales un preparat diferit de mancarea traditionala servita in Duminica de Paste, un preparat fusion.
Amestecam sosul de soia impreuna cu usturoiul tocat marunt, ghimbirul maruntit, otetul de orez, vinul, sucul de lime si mierea. Toata compozitia se toarna peste cotlete si se lasa la marinat cateva ore la frigider.
Dupa ce s-au marinat cotletele, le dam fata in tigaie sau pe gratar si le bagam in coptorul incins in prealabil, pana se patrund (carnea trebuie sa fie roz in mijloc). Dupa ce scoatem cotletele de la cuptor le presaram cu coriandru proaspat tocat. Pentru sos, intr-o cratita strecuram marinata si lasam sa se reduca la foc mic impreuna cu boabele de piper rosu.
Cartofii se spala si se feliaza subtire, dupa care se trag in unt. Se asezoneaza cu sare, piper si oregano uscat.
- carne de miel
- 1 lingurita boabe piper rosu
- sucul de la 1/2 lime
- ghimbir
- 2 linguri miere
- 5 linguri vin rosu
- 1 lingura de otet de orez
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri sos de soia
- carne de miel 4 cotlete
- coriandru
- 4 cartofi
- 30g unt
- oregano uscat